English translation

Inleiding

Op deze pagina's worden problemen en oplossingen gegeven bij het gebruik van ATI All-in Wonder Radeon kaarten.

Mijn ervaring met deze kaarten is altijd goed geweest, er zijn echter een paar puntjes die een stuk makelijker in de software ingebakken hadden mogen zijn.

Het gaat voornamelijk om de TV-Tuner en Capture functionaliteit. Het ATI Multimedia Centre (MMC) is over het algemeen prima te gebruiken, echter het instellen van de zenders is vaak erg lastig. Daarbij geven sommige DirectX versies problemen met PAL tuners zoals deze worden gebruikt in Nederland en omstreken.

Deze pagina is in eerste instantie ontworpen als referentie voor mijzelf om de "trucs" die in de loop van de tijd heb gevonden of zelf heb uit gedokterd te documenteren zodat ik niet telkens bij een vernieuwde installatie het wiel opnieuw moet uitvinden.

Wat basis informatie:

ATI maakt al jaren mooie kaarten. Ik ben zelf ooit begonnen met een ATI All-in Wonder 128 (Rage128 chipset) AGP. Destijds in mijn Pentium II 350 was dit een mooi kaartje wat netjes in het AGP slot paste van mijn ASUS P3V4X. Echter na een upgrade naar een Pentium IV met daarbij behorende ASUS P4S533-X paste deze niet meer in het APG slot aangezien  deze niet meer compatible was met het voltage van de All-in Wonder 128.

Na wat omzwervingen via een PCTV Pro en een Geforce4MX440 (welke slechte captures en TV out tot gevolg hadden) ben ik uiteindelijk weer terug bij ATI. In mijn "hobby" PC zit een ATI All-in Radeon 7500VE (PCI) en in mijn Home Theatre PC (HT-PC) een ATI All-in Radeon 9000Pro (beide van Club3D). De informatie op deze pagina's zijn dan ook getest met deze twee kaarten. Beide in combinatie met een Creative Soundblaster Audigy.

>> BACK


This section is part of "Kim & Marco's Homepage"